Skip to content

Dvi greitos kaukės Helovinui

 

Helovinas –  vaiduoklių šventė, vykstanti spalio 31 d. Šios šventės metu vaikai dėvi specialius kostiumus ir vaikšto po žmonių namus, sakydami: „Pokštas arba saldainis“. Suaugę rengia teminius vakarėlius, dalyvauja įvairiuose renginiuose. Daugelis iš moliūgų išsiskaptuoja žibintus. Taip pat pasakojamos baisios istorijos, žiūrimi siaubo filmai, krečiamos šunybės.

Tradicija persirenginėti įvairiais kostiumais atsirado Airijoje ar Škotijoje maždaug XIX a. JAV ji išplito XX a. pradžioje. Ketvirtajame dešimtmetyje JAV parduotuvėse jau pasirodė pirmieji masinės gamybos šventiniai kostiumai.

Tradiciškai, kostiumai imituoja antgamtines, dažniausiai baisias būtybes – vaiduoklius, skeletus, raganas, velnius. Įkvėpimo semiamasi ir iš fantastikos kūrinių. Taip pat iš superherojų, komiksų, siaubo filmų ir kt. Lietuvoje pirkti tokių kostiumų rasite visur ir visokių, bet gal pasigaminkime patys? Siūlome išsiskirti iš minios pabodusių ir pasikartojančių kostiumų ir pasigaminti greitas bet originalias kaukes iš paprasto popierinio maišelio arba kartono lakšto ir Jums. O tam prireiks vos kelių priemonių ir valandėlės laiko.

1571307278605

Frankenšteino monstras

Daktaras Frankenšteinas įmena gyvybės paslaptį ir pasirodo sugebantis prikelti gyvybę negyvame žmogaus kūne, surinktame iš atskirų kitų negyvėlių dalių. Daugelį mėnesių plušęs labaratorijoje, su entuziasmu Frankenšteinas pasiekia savo tikslą – sutveria gyvą padarą. Naujos gyvybės gal ir nesukursime, bet pasigaminti jo sutverto monstro kaukę tikrai galime!

Mums prireiks:

Na ir, žinoma kaip be gero, geltono darbų prižiūrėtojo 🙂

20191018_072947

1. Imame kartono lakštą ir ant jo nusipiešiame kaukės formą kaip pavaizduota nuotraukoje.

2

2. Užbraukytas nuotraukoje vietas iškerpame arba išpjauname maketavimo peiliuku.

3

3. Punktyrais pasižymime lenkimo linijas, kaip nuotraukoje. Peiliuku šiek tiek įpjauname šias vietas ir lenkiame per jas kartoną. Sulenkus lakštą, kaukė įgaus išgaubtą formą.

44. Ant visų iškirptų apatinių kaukės ,,sparnelių,, kraštų klijuojame dvipusę lipnią juostelę. Suklijuojame visus tris, taip suformuodami smakrą. Tam galite panaudoti ir karštų klijų pistoletą.

55. Suformavę smakrą, papildomai galite šią vietą sutvirtinti lipnia juosta ar karštais klijais.

smakras

6. Atsukame gerąją kaukės pusę ir pradedame smagiausią dalį – veido piešimą. Nusipieškite kontūrus pieštuku, užbaikite juodu markeriu ar guašu. Prie abiejų ausų pririšame po juodą virvelę, kad užsidėję kaukę galėtume lengvai ją susirišti. Tam galite panaudoti ir gumytę.

72961317_525145064714295_4767251048148500480_nŠtai ir viskas – Frankenšteino monstras pasiruošęs Helovino vakarėliui!

Piktas Kempiniukas

Angliškasis pavadinimas SpongeBob SquarePants pažodžiui reiškia Kempinė Bobas su plačiomis kelnėmis, tačiau lietuviškai pavadinta tiesiog Kempiniuku Plačiakelniu. Draugiškas ir juokingas, mėgsta žvejoti medūzas, dirba virėju užkandinėje. Kempiniukas, nors yra suaugęs, elgiasi kaip vaikas ir dažnai yra optimistiškas veikėjas. Tačiau, kartais supyksta ir jis…

Mums prireiks:

1.1

1. Apverčiame maišelį rankenėlėmis į apačią. Pieštuko ir liniuotės pagalba nusipiešiame Kempiniuko veidą, nuspalviname markeriu ar guašu. Žirklėmis iškerpame akis.

2.22. Prakerpame maišelio šonus, maždaug iki pusės maišelio ilgio, kad būtų lengviau užsidėti kaukę ant galvos. Prakirptas vietas galite sutvirtinti klijais ar lipnia juostele, kad maišelis daugiau neplyštų.

3.3

Viskas? Viskas ! Užtrukome vos kelias minutes, o rezultatas puikus! Mes jau pasiruošę šiurpinti,  o Jūs? 🙂

kempiniukas

Visas medžiagas, reikalingas pagaminti šias kaukes, rasite mūsų elektroninėje parduotuvėje arba fizinėse parduotuvėse Vilniuje, Kaune ir Rygoje.

Publikuota kategorijoje:Be kategorijosIdėjos