Skip to content

Ką Jums reikia žinoti apie KRAFT popierių?

Ar žinote iš kur yra kilęs žodis „Kraft”?

Kraft popierius yra pakavimo medžiaga, pavadinta medienos minkštinimo proceso vardu, kurį 1880-aisis išrado vokietis Carl F. Dahl.

Šis popierius gaminamas iš kraftplaušienos naudojant kraftinį gamybos procesą. Kraft paprastai vadinamas popierius, pagamintas iš nebalintos spygliuočių plaušienos, pagamintos kraftiniu virinimo būdu. Toks popierius paprastai yra tvirtesnis už pagamintą iš tos pačios medienos plaušienos, gautos naudojant kitus žinomus virinimo būdus

Įprastai, popieriaus gamyboje, medis yra pirmiausia minkštinamas (sutrinamas iki minkštos masės), tačiau Dahl’as pastebėjo, kad apdorojant medienos masę (celiuliozę) su tam tikrais chemikalais (sulfatais) galima išgauti ženkliai tvirtesnį popierių. Savo atradimui Dahl’as davė Kraft vardą – Kraft išvertus iš vokiečių kalbos reiškia „stiprus”. Dėl šios priežąsties kraft popierius dar vadinamas tvirtuoju popieriumi.

Dėl patvarumo, natūralumo ir nesudėtingos gamybos, ši medžiaga ilgainiui buvo pradėta naudoti, kaip pakavimo medžiaga.

Normalus kraft popierius yra tvirtas ir palyginti grubokas. Jo tempiamasis stipris didelis, gramatūra būna 40–135 g/m². Tvirtasis popierius yra porėtas, pasižymi dideliu tamprumu ir dideliu atsparumu plėšimui, skirtas pakuoti produktus, kuriems reikia tvirtos ir patvarios pakuotės.

                                                                                                                                                                                               Įdomu

Ar žinojote, kad šratinių medžioklinių šovinių popierinės tūtelės gaminamos iš kraft popieriaus? Arba, kad švitrinio popieriaus pagrindas paprastai taip pat būna šis storas tvirtasis popierius?

Kur dar Kraft pakavimo popierius gali būti panaudojamas? 

Kraft popierius lapais ar rulonais plačiai naudojamas įvairios produkcijos pakavime, produktų perdengime, gėlių įvyniojimui, maisto pakuotės gamyboje ir t.t. Spalvotas kraft popierius puikiai tinka dovanoms pakuoti, įvairių dekoracijų gamybai ar kitiems rankdarbiams. Taip pat kraft popierius dar naudojamas kartono gamybai: „Padengto nebalinto kartono” arba CUK (Coated Unbleachead Kraft), „Kietojo balinto kartono” arba SBS (Solid Bleached Sulfate), „Padengto perdirbto kartono” arba CRB (Coated Recycled Board) gamyboje,  taipogi iš šio popieriaus yra gaminamas gofruotas kartonas.

download

Pagrindiniai Kraft popieriaus privalumai

Negana savo aukščiausios klasės patvarumo šis popierius yra 100% draugiškas gamtai. Tai natūraliai, per porą savaičių suyranti medžiaga, visai kaip nuo medžių krentantys lapai. Ši medžiaga nepalieka jokių pėdsakų ant žemės, bet laukti nereikės, nes Kraft popierius lengvai perdirbamas ir panaudojamas naujų pakuočių gamyboje.

Įmonės, kurios ant savo pakuočių ar dežių turi perdirbamos pakuotės ženklą, ne tik parodo, kad šios įmonės yra draugiškos gamtai, bet taipogi gali padidinti ir savo parduodamos produkcijos kiekį, nes pasaulis pradeda suprasti aplinkos ir jos saugojimo svarbą.

Įvairių išmatavimų Kraft popierių lapais ar rulonais  galite įsigyti mūsų fizinėse parduotuvėse arba el. parduotuvėje ČIA.

Publikuota kategorijoje:Gidai