Skip to content

Fotografinės šviesdėžės gamyba karantino sąlygomis

Nors karantinas ir sulaiko mus nuo veiklos už namų ribų, tačiau ir čia, namuose, galime išbandyti daug įvairių naudingų veiklų! Tiems, kas nori pasidaryti produktinių nuotraukų, tačiau negali nuvykti į fotostudiją ar užsisakyti fotografo paslaugų – šis dalykas tikrai pravers. Karantinas tinkamas metas atnaujinti savo nuotraukų galerijas, ypač jeigu Jūsų veikla susijusi su smulkesniais rankdarbiais, kosmetika ar kitais panašiais produktais. O taip pat, net ir ne karantino metu, tai puikus būdas sutaupyti fotografo paslaugoms.

Šviesdėžė

„Pasidaryk pats“ fotografinei šviesdėžei, Jums prireiks:

Tvirtos kartoninės dėžės (šiai naudojame gofruoto kartono, 800 x 600 x 600 mm išmatavimų standartinę dėžę);
Maketavimo peiliuko (profesionalus maketavimo peiliukas);
Dvipusės lipnios juostelės (šiam projektui geriausia rinktis siauresnę juostelę, optimalus variantas yra 9 mm pločio juostelė);
Šilkinio popieriaus (geriausia rinktis baltos spalvos šilkinį popierių, lapo dydis 500 x 750 mm);
● Pieštuko ir liniuotės.

Visas prekes galima rasti PaperSeal elektroninėje parduotuvėje, o kurjeris viską pristatys tiesiai į namus be jokio kontakto!

Priemonės

Kai jau turime visas reikiamas medžiagas, dėžėje reikia išpjauti 3 skyles – dvi šonuose ir vieną viršuje, su liniuote pasimatuojame apie 10 cm tarpą nuo kiekvieno krašto, išpjauname gautus stačiakampius – gauname tris angas. Ant dėžėje pagamintų angų klijuojame šilkinį popierių, jam pritvirtinti naudojame dvipusę lipnią juostelę. Šilkinis popierius tolygiai išsklaidys šviesą dėžės viduje nepalikdamas aštrių šešėlių aplink Jūsų fotografuojamą objektą.

Gamyba

Dėžės viduje tiesiame norimos spalvos foną – tinka spalvoto popieriaus lapai, audinys ar kitas Jums patinkantis paviršius. Apšvietimui reikėtų naudoti tris panašaus galingumo bei temperatūros (šviesos atspalvio) lempas. Jeigu neturite vienodų, šviesos intensyvumą teks suvaldyti reguliuojant šviesos atstumą nuo dėžės paviršiaus. Būkite atsargūs – lempos įprastai kaista, tad nepalikite šviesdėžės be priežiūros.

Apšvietimas

Štai ir viskas – pagaminome mini studiją neišeidami iš namų! Tokioje šviesdėžėje galite fotografuoti ir smulkiausius, ir šiek tiek didesnius objektus – puikiai telpa tiek žiedas, tiek batų pora.

Rezultatas

P. S. paskutinė nuotrauka fotografuota telefonu, tad tokiai fotografijai išties nebūtina turėti profesionalų fotoaparatą – žinoma, priklausomai nuo telefono gali skirtis rezultatai, tačiau kiekvieną kartą darydami nuotrauką stebėkite šviesą ir jos intensyvumą, pagal tai keiskite nustatymus fotografavimo metu.

Fotografuota telefonu

Visas medžiagas, reikalingas pagaminti fotografinei šviesdėžei, rasite mūsų elektroninėje parduotuvėje. Prekes kurjeris pristatys į Jūsų namus bekontakčiu būdu, arba galėsite jas atsiimti iš paštomatų.

Publikuota kategorijoje:GidaiIdėjos