Skip to content

Gaminame Advento kalendorių

Ho ho ho! Ar Jūs kaip ir mes jau girdite Kalėdų senelio balsą ir roges traukiančių elnių varpelius? Tiek mažiems, tiek jauniems širdyje, nėra nieko smagiau nei laukti Šv. Kalėdų ryto. O pasiruošimas gražiausioms metų šventėms ir jų laukimas yra pusė šventinio malonumo. Advento kalendoriai padeda suskaičiuoti likusias dienas iki Kalėdų ir atsilygina už šį laukimą mažomis išankstinėmis dovanėlėmis. Tačiau, užuot kiekvienais metais pirkę parduotuvėje pabodusias šokoladines versijas, susikurkite advento kalendorių patys. Kol dar turime šiek tiek laiko iki gražiausių metų švenčių, pasikvieskime vaikus, suburkime draugus ir kibkime į darbus. Juk, neveltui sakoma – šiltai praleistas laikas su artimaisiais – pati puikiausia dovana. O gal tai net taps kasmetine tradicija?

Kalėdų laukimas

Šiame tinklaraščio įraše pateiksime įdėją pirmąjam Jūsų advento kalendoriui, kurį sukursite iš paprasčiausių kartoninių dėžučių. Dėžutėms dekoruoti tinka viskas, ką galima rasti namuose ar lengvai  įsigyti. O jau ką paslėpsite šiose 24 dėžutėse, tik Jūsų fantazijos reikalas…😊

Ko mums reikės?

1 kalendorius

Pradėkime!

DON_4183

Pasiruošiame dėžutę, lipnią juostą ir žirkles. Mes viską tvirtinome, klijavome skaidria dvipuse lipnia juostele. Galima naudoti ir klijus ar karštų klijų pistoletą, tačiau mūsų siūlomas variantas pasiteisino kaip paprasčiausias ir ,,švariausias”. Juk ne šiaip sau liaudyje plinta posakis: nėra nieko tokio, ko neišspręstų dvipusė lipni juosta 😊 Jei norite tik priklijuoti sągą ar kitą papuošimą, užteks ir mažo šios juostelės gabalėlio. Jei norite apvynioti visą dėžutę ar jos dalį spalvotu špagatu, linine ar kitokia virvele, atitinkamai apklijuokite norimą plotą lipnia juostele ir ant jo klijuokite, vyniokite virvelę. Tokiu būdu galite dekoruoti tik dėžutės dangtelį, bet jei kalendorių naudosite tik kaip šventinį papuošimą, nedėsite į jį dovanėlių, galite apsukti ir visą dėžutę.

Idėjos dekoravimui:

DON_4195

Ant dėžučių klijuokite sagas, iškirpkite popierines eglutes, snaiges, senius besmegenius, klijuokite medines dekoracijas, apriškite kaspinu, apvyniokite linine ar medvilnine spalvota juostele, pririškite kankorėžių ar eglės šakelių, mediniais segtukais prikabinkite uogų kekių ir pan.

DON_4191

Pasiruošę visas advento kalendoriaus dėžutes, nepamirškime jų perskaičiuoti ir sužymėkime iki Kalėdų likusių dienų skaičius. Tam naudojame permanentinį žymeklį, kitaip markerį. Baltos spalvos skaičius mes kirpome iš tos pačios dvipusės lipnios juostelės (tik iškirpę nenuklijavome popierinio viršutinio sluoksnio, palikome baltą).

DON_4269

Kai jau visos 24 dėžutės suskaičiuotos ir paruoštos, lieka atsakingiausias darbas – pridėti į jas dovanėlių ir suklijuoti į kalendorių. Mes pasirinkome eglutės formą. Pradedant nuo apačios ir pabaigiant finaline 24-ta dėžute eglutės viršūnėje.

DON_4192

Kaip klijuoti? Vėlgi naudojame universaliąją dvipusę juostelę. Klijuojame juostelę ant dėžutės nugarėlės ir tvirtiname ją prie kartono lakšto. Kad viskas pavyktų tiesiai, galite pieštuku nusibraižyti būsimos eglutės kontūrus arba išsidėlioti dėžutes ant lakšto ir tik tuomet, po vieną, jas klijuoti.

Advnto kalendorius

Na, štai – pirmasis Jūsų advento kalendorius pabaigtas! Galite padekoruoti ir patį kalendoriaus pagrindą (kartoninį lakštą). Mes prie lakšto priklijavome rudą Kraft popieriaus lapą ir padarėme rėmelį – apklijavome lakšto kraštus stora linine juostele, o kampuose prikabinome šakelių, kankorėžių ir raudonų uogų.

Ir kas dabar galėtų ginčytis, kad Jūsų advento kalendorius ne pats pačiausias ir gražiausias? 😊 Belieka pasinerti į prasidedantį šventinį šurmulį, džiaugtis kasdieninėmis dovanėlėmis ir skaičiuoti iki Kalėdų likusias dienas! Tikėkite stebuklais ir kurkite juos patys! Ho ho ho!

Visas medžiagas, reikalingas pagaminti šį advento kalendorių, rasite mūsų elektroninėje parduotuvėje arba fizinėse parduotuvėse Vilniuje, Kaune ir Rygoje. Tai pat parduotuvėse galite apžiūrėti jau pagamintus kalendorius.

Publikuota kategorijoje:Be kategorijosIdėjos