Skip to content

Kraustykitės be streso: 10 patarimų

people-as-boxes

Pavasaris ir vasarą – persikraustymo metas. Ar tai būtų šeimos persikraustymas į naujus namus, ar studento kelionė iš namų į bendrabutį, o gal laikinas persikėlimas vasaros sezonui į kaimą ar sodybą. Bet kokiu atveju, Jūsų neišvengiamai laukia nelengvas darbas – daiktų pakavimas ir pervežimas.

Šiame tinklaraščio įraše pateiksime Jums 10 žingsnių, kurie, tikimės, padės šį procesą palengvinti ir padaryti kaip įmanoma paprastesniu.

[ File # csp1883563, License # 1295737 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / ilona75

Taigi, nuo ko pradėti?

  1. Neatidėliokite, susiplanuokite ir pradėkite pakuoti daiktus iš anksto

Pradėkite daiktų pakavimą kuo anksčiau. Tokiu būdu būsite tikri, kad nieko nepamiršote. Susiplanuokite kokie daiktai į naujus namus keliaus su Jumis, o su kokiais jau laikas atsisveikinti. Susiplanavę, nekraukite į dėžes chaotiškai visko iš eilės, nors tai ir atrodo lengviausias kelias. Lengvam persikraustymui būtina viską atidžiai susiplanuoti ir pasiruošti.

  1. Pasirinkite tinkamas daiktų pakavimo priemones ir medžiagas

Kad palengvinti persikraustymą, šį žingsnį taip pat siūlome atlikti iš anksto. Susiplanuokite ir įsigykite pakavimo mežiagas bent kelias savaites prieš daiktų pakavimo pradžią. Įvairiems daiktams pakuoti idealiausiai tinka paprastos kartoninės, ar specialios persikraustymo dėžės su rankenomis, dėžės rūbų pervežimui. Jų būna įvairių dydžių, skirtingo kartono storio, todėl iš anksto svarbu įvertinti  kiek ir kokių dėžių Jums prireiks. Dėžėms klijuoti nepamirškite lipnios juostos, trapiems ir dūžtantiems daiktams apsaugoti galite naudoti burbulinę plėvelę, berti į dėžės paminkštinimo granules. Indus ir kitus daiktus galite vynioti į pakavimo popierių. Nepamirškite ir pakavimo įrankių– žirklių, peiliukų, įvairių žymeklių ir pan.

16327699_l

  1. Atrūšiuokite daiktus

Tik susiruošę kraustytis suprasite kiek daiktų Jūs turite – kiek visko reikia supakuoti ir pervežti. Ir nesvarbu ar kraustotės į kitą pasaulio kraštą, ar į kitą gatvės pusę – supakuoti reikės viską. Tik ar tikrai visi daiktai reikalingi? Atidžiai viską peržiūrėkite ir atsirūšiuokite – gal kažkurie daiktai jau atitarnavo savo laiką, o kažkas naujuose namuose nebebus reikalinga ir tik užims papildomą vietą. Nebenaudojamus daiktus galite padovanoti, atiduoti labdarai.

  1. Sumažinkite asmens higienos ir buitinės chemijos priemonių kiekį

Galbūt, niekada nepagalvojote kiek vietos užima asmens higienos ir įvairios buitinės chemijos priemonių pakuotės. Įvairūs buteliai, buteliukai, kitos taros – paskaičiuokite, kiek dėžių, vietos ir papildomo laiko Jums užims jų pakavimas bei pervežimas. Dėl to, artėjant persikraustymo dienai, stenkitės išnaudoti visas turimas priemones ir nepirkti naujų. Likučius negailėdami išmeskite arba perpilkite į mažesnes talpas.

  1. Pradėkite nuo daiktų, kurių Jums prireiks vėliausiai

Pradėkite pakuoti nuo daiktų, kuriuos naudojate rečiausiai ir kurių prireiks vėliausiai. Pavyzdžiui žieminiai rūbai, batai, sezoninė sporto ar kita įranga ir pan. Kiekvieną daikta vyniokite atskirai, perskirdami pakankamu pakavimo popieriaus kiekiu ar burbuline plėvele. Tam, netgi, galite panaudoti drabužius. Daiktus į dėžes dėkite labai atsargiai ir su pakankamu paminkštinimu, kad išvengtumėte žalos juos transportuojant. Sunkesni daiktai turėtų būti ant dugno, lengvesni viršuje.

pack-seasonal-clothes-separately

  1. Pasiruoškite dėžę būtiniausiems daiktams

Šioje dėžeje turėtų būti reikalingiausi daiktai, kurių prireiks greičiausiai. Tai gali būti asmens higienos priemonės, vaistai, pižama, telefono įkroviklis ir pan. Tokiu būdu, vos atsikrausčius, nereikės pakuoti visų dėžių iš karto, kad surastumėte būtiniausius daiktus.

  1. Neperkraukite dėžių, reguliuokite jų svorį ir kiekį

Pakuokite kuo daugiau daiktų į vieną dėžę, kad sumažintumėte bendrą jų kiekį, bet atsižvelkite į svorį, ar dėžė atlaikys, ar bus galima ją nesunkiai pakelti. Jei, pavyzdžiui, norite pervežimui paruošti knygas – pakuokite į vieną vidutinio dydžio dėžę. Supakavę, pabandykite pakelti. Jei per sunku – perpakuokite į dvi mažesnes, o didesnę panaudokite kitiems daiktams.

  1. Sužymėkite dėžes

Dėžes su skirtingais daiktais galite žymėti spalvota lipnia juosta. Pavyzdžiui, raudona juosta apklijuotos dėžės skirtos visiems virtuvės rakandams ir vos tik atvažiavusios – keliaus tiesiai į virtuvę, žalia juosta apklijuotos dėžės – vonios ir tualeto reikmenys, kurie iškart keliauja į vonią ir t.t. Tokiu būdu išvengsite dvigubo dėžių rūšiavimo ir pernešinėjimo iš vienos vietos į kitą. Taip pat dėžių žymėjimui puikiai tinka priklijuojamos etikėtės. Arba, tiesiog, galite rašyti ant dėžių markerio pagalba. Jei transportuojate dūžtančius ir barngius daiktus – užklijuokite lipnią juostą ar etiketes su įspėjamaisiais užrašais.

Moving boxes in room on light background

  1. Paskambinkite draugams

Taip, geri draugai visada Jums padės persikraustyti, tik nebijokite paprašyti 😊 Jų pagalba gali būti neįkainojama tiek pakuojantis, tiek persikraustant. Žinoma, visada galima samdyti perkraustymo paslaugas teikiančias įmones, tačiau, tai vėl atsilieps Jūsų biudžetui. O persikraustymas su gerų bičiulių pagalba, netgi gali būti smagi pramoga.

New house. Friends sitting on the floor in the new apartment and relaxing after cleaning and unpacking. Housewarming.

  1. Šiuolaikinės technologijos irgi padės

Jei bijote, kad kažką pamiršite, kur, kokioje dėžėje kas supakuota, ir ar išvis supakuota – visada galite pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis. Tiesiog, nusifotografuokite norimą, ar net visas pažymėtas dėžes, ar jų turinį savo telefonu ir tokiu būdu niekada nepasimesite ir greitai viską rasite savo telefono galerijoje.

Svarbu – saugokite save

Keldami sunkias dėžes visada sulenkite kelius ir pirmiausia naudokitės kojų jėga, tada apjunkite ir rankas. Saugokite nugarą. Ir nepamirškite šypsotis – gera nuotaika palengvina bet kokį darbą 😊

Tikimės, kad šie 10 žingsnių ir patarimų palengvins Jūsų persikraustymo procesą ir jis neatrodys toks gąsdinantis ir sunkus.

Visas medžiagas – kartonines dėžes, dėžes persikraustymui ar drabužiams, pakavimo popierių, burbulinę plėvelę, pakavimo įrankius, įvairią lipnią juostą ir visą kitą, ko tik gali prireikti kraustantis, galite rasti mūsų elektroninėje parduotuvėje adresu www.paperseal.lt arba atvykus į fizines parduotuves Vilniuje ir Kaune.

O galbūt į naujus namus laikas kraustytis ir Jūsų augintiniui?  Skaitykite plačiau

Publikuota kategorijoje:GidaiIdėjosPatarimai