Skip to content

Paplūdimio krepšys: spauda naudojant burbulinę plėvelę

Siūlome išsiskirti iš minios ir pasigaminti originalų paplūdimio krepšį. O, galbūt, tai bus kasdieninis Jūsų pagalbininkas parduotuvėje arba originali stiliaus detalė? Tai paprastas ir nesudėtingas dekoravimo būdas, kai naudojamos paprasčiausios medžiagos o rezultatas greitas ir džiuginantis.

Taigi, medžiagos, kurių Jums prireiks krepšio gamybai:

  • Norimos spalvos drobinis krepšys.
  • Burbulinė plėvelė.
  • Įvairių ar vienos spalvos audinio dažų (priklausomai, kokį ornamentą norėsite atspausti).
  • Lovelis ar kitas indas dažams.
  • Dažymo volelis arba didesnis teptukas.
  • Didelis kartono lapas (krepšio dydžio).
  • Senų laikraščių ar popieriaus, paviršių apsaugai.
  • Žirklės.
  • Kantrybės 😊

1


Pradėkime:

Kaip pavyzdį, pateiksime kaip pasigaminti vienspalvį krepšį su bangų motyvais, naudojant dviejų mėlynų atspalvių dažus. Neskubėkite, ypač, jei nenorite išsitepti audinių dažais drabužių.

Iškirpkite krepšio dydžio kartono lakštą ir įdėkite jį į krepšelio vidų. Taip darome, kad į kitą krepšio pusę nepersigertų dažai.

2

Tuomet, susikarpykite burbulinę plėvelę į bangų formas (galite karpyti kokias tik norite formas, tai jau Jūsų fantazijos vaisius).

3

Vienus mėlyno atspalvio dažus supilame į pasiruoštą indą. Pasitiesiame laikraštį ar popierių, kad nenudažytumėme stalo, imame dažų volelį ar teptuką ir dažais tepame iškirptas burbulinės plėvelės formas.

5

7

Tuomet, kruopščiai ir lėtai prispaudžiame dažais išteptą plėvelę prie krepšio norimoje vietoje. Galite dažyti vieną ar abi maišelio puses, bet visuomet reikia palaukti kol dažai visiškai išdžius ir tik tada pereiti prie kitos pusės. Geriausiai būtų palikti krepšį džiūti per naktį.

8

Kitą dieną, ar išdžiuvus dažams, pakartokite procesą su papildomu mėlynos spalvos dažų atspalviu, kad išgautumėte ryškesnį ir įdomesnį piešinį.

9

10

Štai ir viskas. Turite originalų krepšį ir galite būti tikri, kad antro tokio paplūdimyje ar gatvėje nesutiksite. Tai gali būti ir puiki dovanų idėja draugei, mamai ar sesei. O jei dar krepšį užpildysite gražiu rankšluosčiu, šampūnu ir kondicionieriumi, puikiai kvepiančiu kūno plovikliu, meilės romanu… Taigi, pasitelkime fantaziją, spalvų paletę ir kibkime į darbus 😊

Untitled collage

Publikuota kategorijoje:GidaiIdėjos